Roterende laser, zelfnivellerend
Roterende laser, zelfnivellerend

Roterende laser hedue Q3

De enige bouwlaser met een rode laserstraal waarmee je de zichtbaarheid van de laserlijn in twee fasen kunt instellen.

3 varianten
Vanaf 549,00 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Roterende laser hedue Q3 Meer informatie

Roterende laser hedue S3

Digitale kantellaser met USB-aansluiting en Li-Ion batterij.

1.099,00 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Roterende laser hedue S3 Meer informatie

Afstandsbediening voor hedue roterende lasers

Afstandsbediening voor hedue Q1, Q3, Q3G, R2, S2 en S3 roterende lasers.

29,50 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Afstandsbediening voor hedue roterende lasers Meer informatie

Wat is een roterende laser

Rotatielasers worden gebruikt om hoogtes te bepalen of om binnen en buiten waterpas te stellen. Met veel roterende lasers kunnen nu ook hellingen worden ingesteld voor hellingwerk. Afhankelijk van het model gebeurt dit handmatig of door middel van een digitale specificatie van procentuele waarden. Roterende lasers verschillen meestal in de gebruikte laserdiodes, wat de zichtbaarheid en het bereik van de laser beïnvloedt door de verschillende golflengtebereiken (rood of groen laserlicht) en het laservermogen (mW). De apparaten worden soms ook constructielasers, hellinglasers, horizontale lasers of verticale lasers genoemd, afhankelijk van hun functie. Enkelassige of dubbelassige kantellasers komen ook vaak voor.

Lees verder...

Wat is een kalibratiecertificaat?

De meetnauwkeurigheid van de lijnlasers en roterende lasers wordt elektronisch gecontroleerd voor levering. Regelmatige controles zorgen ook voor betrouwbaarheid volgens de normen en wettelijke vereisten. Als er onnauwkeurigheden optreden tijdens uw werk of bij het controleren van de meetapparaten, worden deze opnieuw afgesteld als onderdeel van de kalibratiedienst. U kunt dan weer nauwkeurig en betrouwbaar meten. Het meetlogboek kan worden weergegeven met behulp van de QR-code en een smartphone. De werkelijke waterpas nivelleernauwkeurigheid van het apparaat wordt bepaald en voor u bevestigd in een testcertificaat. Maar er is meer, want je ontvangt ook waardevolle informatie over accessoires, reserveonderdelen en de reparatie- en kalibratieservice speciaal voor jouw apparaat.

Lees verder...

De verschillende laserkleuren voor bouwlasers

Bij meet- en landmeetapparatuur hebben we het meestal over 3 verschillende lasertypes, die verschillen op basis van de kleur van de laserstraal en de bijbehorende golflengte. De lasertypes worden bijvoorbeeld gebruikt in lijnlasers en rotatielasers. Deze drie types zijn de rode laserstraal, de groene laserstraal en de infrarode laserstraal. De golflengten van de rode en groene laserstraal liggen in het zichtbare bereik, terwijl de infrarode laserstraal in het onzichtbare bereik ligt.

Lees verder...

De classificatie van soorten behuizingsbescherming

Elektrische en elektronische apparaten moeten bestand zijn tegen zware omgevingsomstandigheden in alledaagse constructietoepassingen. Er wordt een internationaal coderingssysteem gebruikt om de aankoopeenheid van apparaten en hun behuizingen te categoriseren. Naast de IP bestaan de IP-beschermingsklassen (International Protection Codes) uit twee codenummers tussen 0 en 9. Het eerste cijfer geeft aan welke bescherming een behuizing biedt. Het eerste cijfer geeft de bescherming aan die een behuizing biedt tegen contact of vreemde voorwerpen. Het tweede cijfer staat voor bescherming tegen vocht of water. Als een codenummer niet kan worden opgegeven, wordt het vervangen door een X.

Lees verder...

Aanbevelingen voor het veilig omgaan met roterende lasers, lijnlasers en positioneerlasers

De veiligheidsvoorschriften volgens EN 60825-1 zijn verplicht voor meetapparaten met laserstraling. De meeste laser-nivelleerapparaten zijn ingedeeld in laserklasse 2 of 3R. Vooral rotatielasers en positioneerlasers worden vaak ingedeeld in laserklasse 3R en moeten niet zonder nadenken worden aangeschaft. We hebben hieruit enkele aanbevelingen voor je afgeleid.

Lees verder...

Wat is een laserontvanger?

Bij het gebruik van lasers zoals rotatielasers en lijnlasers doet zich steeds weer een probleem voor: Met toenemende helderheid, door zonlicht of kunstlicht, wordt het laserlicht verzwakt en is het op een gegeven moment niet meer herkenbaar voor het blote oog. Dit maakt meten moeilijk of zelfs onmogelijk, vooral buiten en op lange afstanden. Met een laserontvanger kunnen de laserlijnen die niet meer zichtbaar zijn echter worden opgevangen en opnieuw worden weergegeven. Op deze manier kunnen zelfs de grootste afstanden tot 1000 meter worden overbrugd, afhankelijk van het type apparaat.

Lees verder...