lijnlaser
lijnlaser

Lijnlaser hedue L1G

Kruislijnlaser met groene laserstraal voor optimale zichtbaarheid bij binnenwerk.

199,00 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Lijnlaser hedue L1G Meer informatie

Lijnlaser hedue M4

360° kruislijnlaser met drie groene laserlijnen en Li-ion batterij.

389,00 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Lijnlaser hedue M4 Meer informatie

Laserontvanger hedue LD2

Geschikt voor de hedue L1G en M4 lijnlasers voor nivelleringswerk buitenshuis.

98,00 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Laserontvanger hedue LD2 Meer informatie

Li-ion batterij en oplaadstation voor hedue M4 lijnlaser

36,00 €
Aanbevolen verkoopprijs zonder BTW.

Li-ion batterij en oplaadstation voor hedue M4 lijnlaser Meer informatie

Wat is een lijnlaser

Een lijnlaser projecteert een of meer laserlijnen op de muur, vloer of het plafond. De meeste lijnlasers hebben minstens twee laserlijnen, een horizontale en een verticale, die samen een kruis vormen. Bij de hier getoonde lijnlasers worden deze laserlijnen automatisch horizontaal en verticaal uitgelijnd. De lijnlaser vervangt een waterpas en maakt het eenvoudig om bouwelementen of decoraties uit te lijnen. Andere namen voor deze apparaten zijn kruislijnlasers, multilijnlasers of kruislasers.

Lees verder...

Wat is een kalibratiecertificaat?

De meetnauwkeurigheid van de lijnlasers en roterende lasers wordt elektronisch gecontroleerd voor levering. Regelmatige controles zorgen ook voor betrouwbaarheid volgens de normen en wettelijke vereisten. Als er onnauwkeurigheden optreden tijdens uw werk of bij het controleren van de meetapparaten, worden deze opnieuw afgesteld als onderdeel van de kalibratiedienst. U kunt dan weer nauwkeurig en betrouwbaar meten. Het meetlogboek kan worden weergegeven met behulp van de QR-code en een smartphone. De werkelijke waterpas nivelleernauwkeurigheid van het apparaat wordt bepaald en voor u bevestigd in een testcertificaat. Maar er is meer, want je ontvangt ook waardevolle informatie over accessoires, reserveonderdelen en de reparatie- en kalibratieservice speciaal voor jouw apparaat.

Lees verder...

Aanbevelingen voor het veilig omgaan met roterende lasers, lijnlasers en positioneerlasers

De veiligheidsvoorschriften volgens EN 60825-1 zijn verplicht voor meetapparaten met laserstraling. De meeste laser-nivelleerapparaten zijn ingedeeld in laserklasse 2 of 3R. Vooral rotatielasers en positioneerlasers worden vaak ingedeeld in laserklasse 3R en moeten niet zonder nadenken worden aangeschaft. We hebben hieruit enkele aanbevelingen voor je afgeleid.

Lees verder...

De verschillende laserkleuren voor bouwlasers

Bij meet- en landmeetapparatuur hebben we het meestal over 3 verschillende lasertypes, die verschillen op basis van de kleur van de laserstraal en de bijbehorende golflengte. De lasertypes worden bijvoorbeeld gebruikt in lijnlasers en rotatielasers. Deze drie types zijn de rode laserstraal, de groene laserstraal en de infrarode laserstraal. De golflengten van de rode en groene laserstraal liggen in het zichtbare bereik, terwijl de infrarode laserstraal in het onzichtbare bereik ligt.

Lees verder...

De classificatie van soorten behuizingsbescherming

Elektrische en elektronische apparaten moeten bestand zijn tegen zware omgevingsomstandigheden in alledaagse constructietoepassingen. Er wordt een internationaal coderingssysteem gebruikt om de aankoopeenheid van apparaten en hun behuizingen te categoriseren. Naast de IP bestaan de IP-beschermingsklassen (International Protection Codes) uit twee codenummers tussen 0 en 9. Het eerste cijfer geeft aan welke bescherming een behuizing biedt. Het eerste cijfer geeft de bescherming aan die een behuizing biedt tegen contact of vreemde voorwerpen. Het tweede cijfer staat voor bescherming tegen vocht of water. Als een codenummer niet kan worden opgegeven, wordt het vervangen door een X.

Lees verder...